Donckers.nl op Facebook

Direct een afspraak maken ?

Peutergym bij Praktijk Donckers

Kwaliteit staat voorop!

PlusPraktijk HKZ iso 9001
Het moet duidelijk zijn welke kwaliteit wij u mogen geven. Wilt u weten hoe wij dit borgen?
Lees dan hier verder
 

Gratis sportspreekuur !

Wij bieden sporters een gratis sportspreekuur aan. Heeft u fysieke klachten tijdens en/of na het sporten? Met een goede diagnose van één van onze specialisten kan veel leed voorkomen worden.

Lees hier verder hoe wij u kunnen helpen.
Specialisaties van Praktijk Donckers
fysiotherapie check online Praktijk Donckers

Sensomotoriek

Sensomotorische therapie is geschikt voor kinderen die zich houterig bewegen. Deze onhandigheid word 't vaak veroorzaakt door een combinatie van spierspanningproblemen die met oefenprogramma’s goed zijn te behandelen. Een gestoorde sensomotoriek bij kinderen kan soms taalachterstand opleveren, maar ook faalangst kan een gevolg zijn. Een kind dat bijvoorbeeld, vanwege gestoorde motoriek ( niet goed kunnen gooien en vangen) altijd als laatste gekozen wordt bij een balspelletje, kan op den duur zijn zelfvertrouwen verliezen en faalangstig worden. Sensomotorische therapie kan er toe bijdragen dat een kind zich soepeler en beter gaat bewegen, maar ook in sociaal opzicht kan deze therapie van onschatbare waarde zijn.

Enkele voorbeelden van sensomotoriek:

  • bij het vangen van een bal heb je ogen nodig.
  • Zonder evenwichtsgevoel kun je niet fietsen.

De sensomotorische ontwikkeling is zeer belangrijk voor de totale ontwikkeling van een kind. Door bewegen leert het kind zijn eigen lichaam kennen en van daaruit de omgeving. Gestoorde motoriek is dus zeer belangrijk voor het functioneren van de mens, vandaar dat gesignaleerde achterstand op jonge leeftijd alle aandacht verdient.
 

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact op via ons centraal telefoonnummer: 0162-682799.
U kunt ook een email sturen naar fysiotherapie@donckers.nl


Foto’s over Sensomotoriek

Sensomotoriek Sensomotoriek Sensomotoriek