Donckers.nl op Facebook

Direct een afspraak maken ?

Peutergym bij Praktijk Donckers

Kwaliteit staat voorop!

PlusPraktijk HKZ iso 9001
Het moet duidelijk zijn welke kwaliteit wij u mogen geven. Wilt u weten hoe wij dit borgen?
Lees dan hier verder
 

Gratis sportspreekuur !

Wij bieden sporters een gratis sportspreekuur aan. Heeft u fysieke klachten tijdens en/of na het sporten? Met een goede diagnose van één van onze specialisten kan veel leed voorkomen worden.

Lees hier verder hoe wij u kunnen helpen.
Specialisaties van Praktijk Donckers
fysiotherapie check online Praktijk Donckers

Het Mulliganconcept

Brian Mulligan is een Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut, die eind jaren '80 en begin jaren '90 een eigen behandelmethode heeft ontwikkeld voor klachten aan de perifere gewrichten, wervelkolom en weke delen, die bestaan op basis van een "positional fault" of "tracking problem". Hypothetisch wordt hierbij aangenomen dat de gelaedeerde struktuur door een trauma, immobilisatieperiode etc. een positional fault of tracking problem ontwikkelt, waardoor de struktuur niet meer goed 'spoort'.

Het unieke aan de werkwijze van Mulligan is dat hij deze, vaak lastig te bestrijden en soms al jaren bestaande klachten snel en duurzaam verbetert door in één handeling een beweging met een mobilisatie te combineren. Een groot bijkomend voordeel is dat deze technieken pijnloos kunnen worden ondergaan.
Hiermee vormen ze een veilig alternatief voor b.v. manipulaties en de uitspraak "no pain no gain", die vaak wordt gehanteerd bij het afzonderlijk mobiliseren en doorbewegen van gewrichten staat dus haaks op het hiervoor genoemde.
Omdat, voor zover bekend, niemand eerder op een systematische wijze deze vorm van behandelen heeft beschreven, mogen deze "Mobilisations with Movement" (MWM's) Mulligans geesteskind worden genoemd.
Hiermee kunnen bewegingsbeperkingen in o.a. de wervelkolom vaak op snelle wijze spectaculair worden verbeterd. Bij alle technieken van Mulligan wordt vooral het funktionele probleem van de patiënt als uitgangspunt genomen voor de behandeling en er wordt veelvuldig en innovatief gebruik gemaakt van traktiegordels.

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Neem dan contact op via ons centraal telefoonnummer: 0162-682799.
U kunt ook een email sturen naar fysiotherapie@donckers.nl