Donckers.nl op Facebook

Direct een afspraak maken ?

Donckers Fitplan

Kwaliteit staat voorop!

PlusPraktijk HKZ iso 9001
Het moet duidelijk zijn welke kwaliteit wij u mogen geven. Wilt u weten hoe wij dit borgen?
Lees dan hier verder
 

Gratis sportspreekuur !

Wij bieden sporters een gratis sportspreekuur aan. Heeft u fysieke klachten tijdens en/of na het sporten? Met een goede diagnose van één van onze specialisten kan veel leed voorkomen worden.

Lees hier verder hoe wij u kunnen helpen.
Specialisaties van Praktijk Donckers

Over ons

Praktijk Donckers bestaat ruim 40 jaar en is oorspronkelijk gevestigd te Lage Zwaluwe. Door specialisaties in manueel-therapie en acupunctuur verkreeg de praktijk een regionale bekendheid waardoor er steeds meer behandelingsverzoeken kwamen van cliënten uit de omgeving. De locatie te Lage Zwaluwe werd daardoor te klein en de praktijk breidde zich uit in naast gelegen dorpen. Sinds 2002 is de praktijk te Made de grootste locatie waar een moderne inrichting volop mogelijkheden biedt om het vak fysiotherapie uit te oefenen volgens de laatste ontwikkelingen en richtlijnen. Hier worden, buiten patiënten uit Made, eveneens de patiënten uit de regio behandeld.

In de beginjaren van de praktijk, 1975-1976, stond fysiotherapie nog in de kinderschoenen en was één fysiotherapeut ruim voldoende om het aanbod van patiënten af te behandelen. De onbekendheid van de mogelijkheden van fysiotherapie, zowel bij verwijzers als bij de plaatselijke bevolking was groot. Het was een uitdaging om hierin verandering te brengen. Fysiotherapie kan een positieve inbreng hebben op enerzijds het herstel en anderzijds op het voorkómen van klachten. Dit laatste, preventie, heeft nu gelukkig steeds meer aandacht van de overheid en zal steeds hoger in het vaandel komen staan van de modern ingestelde therapeut.

Op dit moment zijn er in de praktijk 21 therapeuten werkzaam. Fulltime en parttime.

Naast fysiotherapie zijn we tevens gespecialiseerd in manueel-therapie, kinderfysiotherapie, bekkentherapie, oedeemtherapie, geriatrie fysiotherapie, sporttherapie en handtherapie.

Tevens wordt er, in Made, de mogelijkheid geboden om op eigen initiatief te sporten. Onder de noemer ' bewegingstherapie ' wordt er onder begeleiding van een fysiotherapeut gewerkt aan verbetering van de conditie van longen, van hart- en bloedvaten en van het bewegingsapparaat. Ook gerichte oefentherapie, onder begeleiding, voor mensen met klachten in en van het bewegingsapparaat behoort tot de mogelijkheden van deze bewegingstherapie.

De toekomst van de praktijk is gericht op verdere uitbreiding van de behandelmogelijkheden, op alle locaties. Uiteraard gebaseerd op het verder verdiepen van de beroepsinhoudelijke kant van ons mooie vak.