Donckers.nl op Facebook

Direct een afspraak maken ?

Donckers Fitplan

Kwaliteit staat voorop!

PlusPraktijk HKZ iso 9001
Het moet duidelijk zijn welke kwaliteit wij u mogen geven. Wilt u weten hoe wij dit borgen?
Lees dan hier verder
 

Gratis sportspreekuur !

Wij bieden sporters een gratis sportspreekuur aan. Heeft u fysieke klachten tijdens en/of na het sporten? Met een goede diagnose van één van onze specialisten kan veel leed voorkomen worden.

Lees hier verder hoe wij u kunnen helpen.
Specialisaties van Praktijk Donckers
INSCHRIJFFORMULIER, KLIK HIER

Bewegingstherapie

Inleiding
Deze therapie heeft als doelstelling het lichaam in conditie te brengen en te houden. Wij denken hierbij aan het verbeteren van de hart- en longfuncties en aan het verbeteren van de functie van het bewegingsapparaat. Enerzijds door cardio-fitness, anderzijds door actieve oefeningen met of zonder hulpmiddelen zoals gewichten. Voor deelname aan bewegingstherapie is geen verwijzing van een arts nodig. De groepen worden begeleid door een fysiotherapeut. Eėn sessie duurt ongeveer een uur en er kan naar keuze ėėn of twee maal per week deelgenomen worden aan een sessie. Er gaat een intake-gesprek aan vooraf om informatie te verkrijgen over de gezondheids- toestand van de deelnemer aan de groep. We meten dan enkele waarden zoals bloeddruk, rustpols en longinhoud. Tevens wordt er gekeken naar specifieke redenen om te oefenen, zoals bijvoorbeeld het omgaan met een lichamelijke klacht welke in het verleden ontstaan is. Hierdoor kunnen we voor elke deelnemer een persoonlijk bewegingsprogramma samenstellen. Bewegen en oefenen in groepjes van maximaal tien deelnemers heeft het voordeel dat het sociaal aspect een positieve rol gaat spelen waardoor oefenen een stuk gezelliger kan zijn dan alleen oefenen.

Kosten
Er wordt uitgegaan van een drie-maandelijks abonnement. De kosten voor deze termijn zijn 105 Euro op basis van ėėn sessie per week. Voor twee sessies per week bedragen de kosten 184 Euro Voor het intake-gesprek wordt 25 Euro in rekening gebracht. Abonnementen dienen vooraf betaald te worden.